fredag 16. november 2007

Årets hjelpefond!

I år har Studentrådet valgt ut følgende organisasjoner som kandidater til å motta årets hjelpe- fond: Frelsesarmeen, Pinsevennenes Ytremisjon og Prosjekt gatebarn i Kenya.


Frelsesarmeen


Frelsesarmeens prosjekt er i DR Kongo, der de vil satse stort på å plante frukthage i stedet for å drive med avskogning av regnskogen. De satser i første omgang på tre menigheter som skal utvikle dette prosjektet og 60 familier for utbytte av dette.

PYM

Pinsevennenes Ytremisjons prosjekt er også i DR Kongo der de søker støtte til å videre- utvikling et sykehus de driver der. De trenger konkret støtte til et kjøleanlegg for å oppbevare medisiner, blod, vitaminer og vaksiner. Dette skal bli drevet av et solcelleanlegg. I tillegg trenger de flere operasjonslamper.

Prosjekt gatebarn

Prosjekt gatebarn i Kenya er en liten og relativt ukjent organisasjon. De driver med gatebarnarbeid i byen Kisumu, der de arbeider med å utruste dem til å komme inn på deres internatskole. I tillegg samarbeider de med et senter for hiv og aidsrammede som de søker støtte til å utvikle. Hiv og aids er et så stort problem i provinsen at de trenger storsatsing og ønsker i første omgang å bygge ei sykestue spesielt for aidssyke kvinner, som også inneholder en matstasjon for barn som har mistet en eller begge foreldrene av aids.

Grunnen til at vi har valgt akkurat disse prosjektene er at disse prosjektene er konkrete, de er i fattige land der 80.000 kr vil bety enormt og prosjektene har et stort og viktig utviklingspotensialer som kommer fattige mennesker til gode. Hvis dere ønsker en mer utfyllende beskrivelse, les søknadene!

For å finne søknadene: Gå inn på Fronter: STUDENTRÅDET - Innkallinger og referater - Allmøte II høsten 2007.

Kom så på Allmøtet og sørg for at fattige mennesker får et bedre liv!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kommer det en post om hvilket prosjekt som ble valgt? Jeg stemte på frukten, jeg.