fredag 5. oktober 2012

Kandidater til studentpolitisk ansvarlig

Ina Kathrine håkull

Hvorfor skal man stemme på meg?

En av tingene jeg vil at du gjerne skal stemme på meg er at jeg er engasjert i skolepolitikken. Det å få være med på å påvirke med min ideologi om at det skal og alltids kan bli bedre. Jeg satt i Studentrådet våren 2012, så har fra før av erfaring derifra. Og vet hvor mye tid og innsats som må legges til for å få gjort det beste ut av sakene, slik vi alltid får 100% ut av hva vi gjør.  Det er for meg viktig å inkludere alle, slik vi alle har noe å si. Vi har mange representanter fra profesjonsstudiet, men få av resten. Så det at jeg ikke går profesjonsstudiet er noe som gjør at jeg er med på å presentere resten ved Studentrådssamlingene. Noe som gjør at vi har stemmer på tvers av linjene på skolen.
Dersom du stemmer på meg er du med på å få ei jente inn i Studentrådet igjen, samtidig som dere stemmer frem ei utenom profesjonsstudiet, slik alle stemmene blir hørt.

Erfaring

Som nevnt tidligere satt jeg i Studentrådet våren 2012 som Religion og samfunn medlem. Liknende erfaring fra Studentrådet er noe som for meg gjør meg meget bevisst på mine oppgaver i rollen som politisk medlem. Det å være selvstendig men allikevel kunne jobbe i et team er noen av erfaringene jeg fikk med meg derfra. 

Motivasjon

Det å få være med på å forme og finne ut av hvordan ting skal være er noe som motiverer meg.  Det å få være der når forandringen skjer. Når du selv har vært med på og gjort noe for noen andre, og ser et positivt resultat ut fra det, så er det noe som gir mersmak. Å se at det blir et positivt resultat ut av noe jeg selv er med på å avgjøre, er noe som gir meg motivasjon til å stå på enda mer for å klare det like bra, eller bedre til neste gang. 
Da jeg satt i Studentrådet våren 2012 fikk jeg innsyn i hvordan den Studentpolitiske rollen fungerer. Det å få se den daværende ansvarlige i «aksjon» var noe som ga meg motivasjon videre, og til å ville gjøre det samme som han. Motivasjon til å søke som studentpolitisk ansvarlig, og til å fortsette det arbeidet han har gjort.

Forbilde

Mitt største forbilde er min kjære Mor. Jeg kunne skrevet om mange ulike forbilder, men er det noen som dekker alle kategoriene, og som går under mitt forbilde, så må det bli henne.                               Hun har vært gjennom mye i livet, men allikevel står hun på dagen lang for å klare målene sine.  Hun er ei dame av stål, og gir seg aldri før hun har klart målene hun har satt seg. Når jeg snakker om mål, så er dette alt fra å klare å gå igjen etter en årrekke med behandlinger, til mindre ting som å klippe plen, delta i politiske møter eller holde kurs. Ulike ting som vi gjerne ikke tenker over i hverdagen, som vi bare gjør uten å tenke oss om. Ett skritt om gangen, så går det fremover tilslutt.  Selv om noen av disse tingene hun gjør er daglige ting for oss andre, er det et nytt steg for henne. Og det å klare å oppnå noe dagen før, gir motivasjon til å fortsette dagen etter.  Så ut fra de erfaringene hun har hatt i livet, gir det meg en god måte å se mitt liv på. Å innstilling til hvordan jeg skal fullføre mitt arbeid, og mine mål. Hver sak har en mening, og den vil gjøre endringer. Det må bare gås inn med et positivt sinn, og god viljestyrke. Uansett mål og mening.

Kristian Myhre

Hvorfor skal man stemme på meg?

Fordi jeg er engasjert og ønsker å gi studenter på MF, i Oslo og i Norge bedre forhold under studiene sine ved å jobbe for tiltak som gjør studenthverdagen mer studiefokusert og mindre fokusert på at økonomien skal strekke til, frykt for å bli syk eller frykt for å ikke finne et sted å bo når man flytter til en ny by. Jeg vil også bruke min plass i MFs styrende organer til å fremme studentvelferden og representere studentene på en ansvarlig måte.

Erfaring

Jeg har vært aktiv i forskjellige nasjonale møter og utvalg innen Den norske kirkes demokratiske struktur siden 2009. Jeg dirigerte også Allmøtet på MF i vår, og finner generelt stor glede i å sette meg grundig inn i saker og jobbe aktivt og pådrivende for våre felles rettigheter.

Motivasjon

At det er så mye å ta tak i for å gi studenter en hverdag som hjelper til med å legge opp til et læringsrikt studie. Nasjonalt er problemstillingene blant annet studielån, studentboliger og gradert sykestipend, og her på MF sliter vi blant annet med å få folk til å engasjere seg. Jeg tror vervet som studentpolitisk ansvarlig også må innebære å jobbe lokalt med å få frem frivillig engasjement til det som skjer for eksempel i Studentrådet og Miljøutvalget.

Forbilde

Litt klisjé kanskje, men Martin Luther! Han våget å stille seg opp mot makta for å slåss for det han trodde på, og det håper jeg at studentene på MF også ønsker at jeg skal få muligheten til. Godt valg!

2 kommentarer:

Ingvil sa...

Du er absolutt favorittkandidaten!
Stå på!

Ingvil sa...

KRISTIAN ALTSÅ!!